Malování na obličej

Malování na obličej je jednou z nejoblíbenějších aktivit pro děti na různých událostech a oslavách. Tato kreativní činnost přináší dětem radost a zábavu, zatímco se těší na proměnu své tváře do podoby oblíbených postav, zvířat nebo barevných vzorů. K tomuto účelu se obvykle používají speciální barvy na obličej, které jsou bezpečné pro pokožku a snadno se nanášejí a omyjí.

Malovaní na obličej (2)

Děti milují možnost proměnit se například v oblíbeného superhrdinu, princeznu či zvířátko podle svého vlastního výběru. Malování na obličej je oblíbené na různých akcích, jako jsou dětské narozeniny, karnevaly, maškarní bály, sportovní události, festivaly a jiné oslavy, kde si děti mohou užít hry a vlastní projev pomocí barev a kreativity. Bezpečnost a kvalita použitých barev jsou pro rodiče klíčové, proto je důležité vybírat produkty, které jsou vhodné pro dětskou pokožku a splňují veškeré bezpečnostní normy.

Barvy na obličej pro děti jsou speciálně navržené tak, aby byly bezpečné, snadno použitelné a omyvatelné. Mezi jejich hlavní vlastnosti patří:

  1. Bezpečnost: Tyto barvy jsou formulovány tak, aby byly šetrné k dětské pokožce a splňovaly veškeré bezpečnostní normy. Jsou vyrobeny z nezávadných a nealergenních složek, které minimalizují riziko podráždění nebo alergických reakcí.

  2. Snadná aplikace: Barvy mají hladkou konzistenci, která umožňuje snadnou a pohodlnou aplikaci. Děti je mohou nanášet pomocí štětců, houbiček nebo dokonce svých prstů, což podporuje jejich kreativitu a jemnou motoriku.

  3. Omyvatelnost: Jednou z klíčových vlastností je schopnost snadného omytí barev vodou a mýdlem. To znamená, že pokud se dětem nepovede malování na obličej podle jejich představ, nebo když už se přestanou bavit, lze barvy jednoduše smýt a vyčistit, aniž by zanechaly skvrny nebo podráždění pokožky.

  4. Rozmanitost: Tyto barvy jsou k dispozici v široké škále barev, což umožňuje dětem tvořit různé vzory, tvary a motivy na svých tvářích podle své fantazie a přání. To podněcuje jejich kreativitu a umožňuje jim vyjádřit své osobní preference a styl.

  5. Přilnavost: Po nanesení se barvy rychle uschnou a přilnou k pokožce, což zajišťuje, že malování zůstane na místě a vydrží i během pohybu a hraní dětí.

Pokud chcete svým dětem malovat na obličej, ale necítíte se dostatečně jistí ve svých dovednostech a zkušenostech s aplikací vzorů na kůži, můžete využít předem šablony, které vám výrazně usnadní proces vytváření požadovaného designu. Tato technika se často používá i v případech, když je dítě neposedné nebo nedokáže zůstat na místě. Aby se předešlo nechtěnému smíchu nebo lechtání během nanášení make-upu, doporučuje se vyprávět dětem zajímavé příběhy nebo zapnout jejich oblíbenou karikaturu. Neposedný výraz tváře může totiž negativně ovlivnit konečný výsledek.

Není nutné investovat do drahých kurzů. Krásné a jednoduché kresby si můžete sám doma vytvořit bez nutnosti opustit svůj domov.

Zde jdou naše tipy: 

Příprava na malování začíná odhrnutím přebytečných vlasů z obličeje :) Poté ukážete dítěti připravené vzory (ideálně ty, které sami zvládnete), aby si samo mohlo vybrat. Začnete aplikovat barvu pomocí make-up houbičky (může být lehce vlhká), barvu stačí aplikovat pouze tam, kde bude umístěn vzor. Kreslení detailů následně vyžaduje precizní a jasné tahy. Doporučujeme k tomu používat běžné kosmetické tužky s tenkou tuhou (není-li dítě alergické) nebo drobné kosmetické štětce, aby detaily lépe vynikly. 

Jaké jsou oblíbené vzory a jak je namalovat? 

  • šelma - žlutou či oranžovou barvu naneste pomocí houbičky na obličej od obočí, kolem očí po nos či bradu. Následně namalujte bílá místa a nakonec černou čumáček a černé tečky či fleky šelmy. Nebojte si vzít k ruce fotografii zvířete a hodně ji při přenášení na dětský obličej zjednodušte

Malovaní na obličej tygr

Malovaní na obličej gepard

facepainting tiger

  • motýlci - opět se začíná nenesením hlavní barvy do míst, kde chcete mít křídla, můžete vytvářet jemné přechody mezi barvami ťupavými pohyby (z jedno strany je tmavší barvy a z druhé strany světlejší, přechod mezi nimi ťupkáte až se barvy spojí a udělají jemný barevný přechod), hlavní kontury děláme opět na závěr. Je hezké doplnit malbu třpytky (typu oční stíny, není-li dítě alergické) či metalickými barvičkami na obličej 

Malovaní na obličej motyl

Malovaní na obličej modrásek

facepainting butterfly

  • pejsci a kočičky - jsou velmi oblíbená masky, postupujeme zase stejně, obarvíme místa, kde má být kožíšek, a pak tmavší tužkou doděláme čumáček, ouška a zvýrazníme vousky, výhoda těchto vzorů masek je znalost kresby kočičky a pejska, kterou v sobě máme zafixovanou od dětství 

malování na obličej pejsek

Malovaní na obličej kočička

facepainting hello kitty

Další inspirace na masky: např. dinosaurus, spiderman, Hulk, duhová maska či mexická, která je vhodná i pro dospělé, princezny, monstra a nesmí chybět maska lišky 

Malovaní na obličej dinosaurus

Malovaní na obličej spiderman

facepainting Hulk

facepainting monster

facepainting scary face

Malovaní na obličej duha

malovani na oblicej muerta

facepainting princess fairy

facepainting princess

facepainting claun

facepainting sweet claun

facepainting fox

Tak co, která maska je ta pravá pro vaše děti? Nebojte se dětem plnit sny a převtělit je do jejich oblíbeného charakteru, možností je neomezeně. Dětská hra se maskou změní v jedno velké kouzelné dobrodružství!

Váš tým Malovaného kamínku