Jak namíchat cihlovou barvu

Cihlová barva je teplý, zemitý odstín, který přináší do jakéhokoli uměleckého díla nebo designu pohodlí a nostalgie. Ať už malujete krajinu, vytváříte umělecké dílo pro domov, nebo se snažíte dosáhnout vintage vzhledu, namíchání správného odstínu cihlové může být klíčové. Tento průvodce vás naučí, jak namíchat cihlovou barvu.

namíchaná cihlová barva

Cihlová barva je bohatý, teplý odstín červené, který často obsahuje nádechy hnědé nebo oranžové. Je to tradiční barva, která evokuje obrázky pálených cihel a rustikálních scenerií. Její teplý a příjemný charakter činí cihlovou barvu oblíbenou volbou pro interiérový design, umělecké práce a řadu kreativních projektů.

Jaké odstíny barev budeme potřebovat? 

Oranžová - Orange Yellow

Bílá - Titanium white

Fialová - Mauve pale

Špachle 

My jsme na míchání barev používali akrylové barvy české značky Artmagico. Barvy lze koupit jednotlivě v baleních 59ml nebo v různých sadách, z nichž nejprodávanější je tato sada

barvy potřebné k míchání cihlové

S poměry barev se musí opatrně, vždy je lepší dát méně barvy a přidat, než naopak. Základem cihlové barvy je oranžová, do které se přidá trochu bílé a velmi malé množství fialové, která barvu zmatní a neutralizuje. 

mícháme cihlovou barvu

Barvy se zamíchají špachlí, pokud odstín nevyhovuje, přidáme některou z barev a opět důkladně promícháme, dokud nezískáme požadovaný odstín cihlové barvy. 

cihlová barva

Namíchání cihlové barvy může otevřít nové možnosti pro vaše umělecké a designové projekty. Ať už hledáte teplý základ pro váš obraz nebo chcete vytvořit rustikální kouzlo v interiéru, cihlová barva je skvělá volba, která přidá hloubku a teplo do každého díla. Nezapomeňte, že praxe činí mistra, tak neváhejte experimentovat s různými odstíny a technikami, abyste našli ten pravý odstín cihlové pro vaše projekty.

Video z míchání cihlové najdete zde: 

Míchání barev je hlavně o cviku a dobrém pozorovacím talentu, více o míchání barev najdete v našem seriálu o akrylových barvách.

Váš tým Malovaného kamínku