Jak namíchat okrovou barvu

Okrová barva je zářivý a živý odstín, který přináší do uměleckých děl a designových projektů teplé a pozitivní vibrace. Pokud jste na cestě k vytvoření okouzlujícího uměleckého díla, které září teplým světlem okrové barvy, máme pro vás průvodce, který vám ukáže, jak na to.

krásná sytá okrová barva

Okrová barva je teplý odstín hnědé s nádechem oranžové nebo žluté. Je to barva spojená s teplem, pohodlím a přírodní krásou. Původně získána z přírodního pigmentu okru, dnes je reprodukována v umělých barvách, které jsou k dispozici v široké škále odstínů.

Jaké odstíny barev budeme potřebovat? 

Žlutá - Mid yellow

Červená - Vermilion red

Modrá - Ultramarine blue

Špachle 

My jsme na míchání barev používali akrylové barvy české značky Artmagico. Barvy lze koupit jednotlivě v baleních 59ml nebo v různých sadách, z nichž nejprodávanější je tato sada

barva na míchání okrové barvy

Nejprve si dáme na paletu žlutou barvu, která v našem případě tvoří základ okrové barvy. Stranou si dáme trochu červené a modré barvy. 

žlutá

Následně si špičkou špachtle přidáme malé množství červené, pokud to nebude stačit, můžeme doplnit. Barvy promícháme, měla by vzniknout příjemná žluto oranžová barva.

ke žluté dáme trošku červené

Modrou barvu přimícháme následně. Tentokrát si barvy špachtle jen jemně "lízne". S modrou barvou opravdu opatrně, raději ji 3x přidejte malé množství, než dát více. Pokud byste dali modré moc, celá barva by získala zelený odstín. 

pidi množství modré

Jakmile jste s barvou spokojeni, máte svoji okrovou barvu připravenou na malbu. 

okrová barva

Míchání okrové barvy je zábavný a kreativní proces, který může obohatit vaše umělecké a designové projekty. S trochou praxe a experimentování můžete dosáhnout úžasných výsledků a vytvořit díla, která září teplem a pozitivní energií okrové barvy. Buďte kreativní a nebojte se zkoušet nové techniky a kombinace barev - možnosti jsou nekonečné!

Video z míchání okrová barvy je zde: 

Míchání barev je hlavně o cviku a dobrém pozorovacím talentu, více o míchání barev najdete v našem seriálu o akrylových barvách.

Váš tým Malovaného kamínku