Návod: jak vytvořit nástěnku na vzkazy

Máte rádi nástěnky na vzkazy či poznámky? Nástěnka je vždy na očích, aby nám připomněla to důležité. Ovšem žádná nástěnka z obchodu se Vám nelíbí a přáli byste si mít nějakou svojí vlastní a originální? Tak zde je naše inspirace!

foto papousek 1

My jsme si vytvořili bláznivou barevnou nástěnku s papoušky a přinášíme Vám návod, jak si můžete takovou jednoduchou nástěnkou na vzkazy či na oblíbené fotografie udělat sami.

Co budete potřebovat: 

plátno (různé velikosti, my použili plátno velikosti 25 x 25 cm)

lepidlo

nůžky

provázek

malé kolíčky

akrylové brush pens (my použili Artmagico Brush pens )

bílý a černý akrylový fix (my použili Artmagico dual pens)

Následně si vymyslíte námět. Nás hodně baví využít provázek jako součást obrázku, tj. ptáčci na drátě, artisti na laně, cesta pro stádo slonů držící se za ocasy či si vytvořit pohádku o řepě, kdy řepu tahá celá řada pohádkových postaviček. Nápadů určitě vymyslíte plno a provázku se “držet” vůbec nemusíte! 

Pak už si jen naměříte provázek, který pevně utáhnete kolem plátna a ideálně podlepte lepidlem na zadní straně, aby provázek časem neklouzal (částečně se může provázek pod tíhou vzkazů či fotografií prověsit) a můžete začít kreslit či malovat. My obrázek malovali akrylovými brush peny, které díky svým štětcovým hrotům moc hezky na plátno malují. Inkoust brush penů, než uschne, je možné na plátně rozpíjet a míchat vlhkým štětcem. My malovali na bílé šepsované plátno, ale můžete si plátno předem natřít jinou barvou a udělat si ho opravdu podle svých snů a představ!

Až bude dílo hotové, stačí nechat uschnout, dát kolíčky na vzkazy a nástěnku pověsit či opřít na vybrané místo. 

Zde je fotopostup naší papouškové nástěnky:

foto papousek 2

foto papousek 3

foto papoušek 4

foto papoušek 6foto papoušek 7

 

foto papoušek 8

foto papoušek 9

foto papoušek 10

foto papoušek 11

foto papoušek 12

Zde je také videonávod: 

Náš TIP: na zadní stranu plátna můžete do rohů přilepit magnety a dát si nástěnku na ledničku či si můžete nechat plátno zarámovat a mít opravdu originální doplněk domácnosti! 

Hodně zábavy přejeme

Tým Malovaného kamínku