Seriál akrylové barvy : 1. díl - Seznámení s akrylovými barvami

Vytvořili jsme pro Vás seriál na téma “Akrylové barvy”.

Akrylová barva je velmi flexibilní barva použitelná ve vícero odvětvích. V našem seriálu se budeme soustředit samozřejmě na výtvarné umění a malbu právě s akrylovou barvou. Nejsme profesionálové tzn. vystudovaní akademičtí malíři, a tak bude koncipován i tento náš seriál. Seriál je určen pro fanoušky akrylových barev a běžné “hobby” malíře, kteří uvítají bližší informace k akrylu: různé tipy, triky a techniky akrylových barev.

Akrylová barva je vodou ředitelná barva. Nejčastěji ji zakoupíte v kovových a plastových tubách. 

31

Akrylové barvy můžete koupit ve velké škále odstínů, které jdou navíc i vzájemně míchat, po zaschnutí mohou být barvy matné či lesklé, jsou voděodolné a stálobarevné.  

30

Akrylová barva se nejčastěji používá k malbě, ale také do kombinovaných výtvarných technik či na akrylový pouring. Akrylová malba je velmi oblíbená výtvarná technika. Základní vlastností akrylové barvy, na rozdíl od olejových barev, je rychlé schnutí, které je v rámci minut. Je to její super vlastnost, díky tomu výtvarná díla bývají poměrně rychle vytvořená a je možné se k nim stále vracet dokud nejsou kompletně dokončená. 

32

Video k tomuto dílu najdete zde:

V dalším díle si řekneme něco o površích, na které jde akrylovou barvou malovat. 

Hezký den Vám přeje tým Malovaného kamínků.