Fixy Posca


Akrylové fixy značky Posca jsou oblíbeným nástrojem mnoha umělců a výtvarníků díky své všestrannosti a vysoké kvalitě. Značka Posca patří mezi přední výrobce uměleckých potřeb a je známá svými inovativními produkty, které splňují očekávání jak profesionálních umělců, tak i amatérských nadšenců. Fixy Posca jsou výrobkem japonské společnosti Mitsubishi Pencil Co., Ltd. Společnost Mitsubishi Pencil Co., Ltd. je známá svými výrobky v oblasti psacích potřeb a uměleckých pomůcek a fixy Posca jsou jedním z nejpopulárnějších výrobků této značky. Fixy Posca jsou na trhu již několik desetiletí a získaly si širokou popularitu mezi umělci, řemeslníky a kreativními jednotlivci po celém světě. 

101

Akrylové fixy Posca jsou oblíbené pro svou širokou škálu barev a různé druhy hrotů, které umožňují detailní práci i kreativní experimentování. Tyto fixy jsou ideální pro kreslení, malování, označování, psaní na různé povrchy jako je papír, kámen, dřevo, sklo, textil a další. Jejich výhodou je rychlé schnutí, vysoká pigmentace a odolnost vůči vodě a UV záření. 

Druhy akrylových fixů Posca zahrnují různé velikosti hrotů od extra jemných až po střední a tlusté pro různé účely. Tyto fixy se používají pro kreslení, malování, označování a zdobení na různých površích. Díky svému akrylovému složení poskytují vysokou kvalitu a odolnost, což umožňuje umělcům vytvářet trvanlivá a vysoce kvalitní umělecká díla. S fixy Posca je vaše kreativita bez hranic!

Posca kamínek

Akrylové fixy Posca jsou k dispozici v různých typech hrotů, které umožňují různé úrovně detailů a širokou škálu aplikací. Mezi nejběžnější typy hrotů patří 1MR, 1M, 3M, 5M, 7M, 8M a 350 a najdete je na našem e-shopu. 

Hrot 1MR je extra jemný a umožňuje precizní kresbu a detailní práci. Je ideální pro malé detaily a psaní na povrchy, kde je vyžadována vysoká přesnost.

Hrot 1M je jemný, ale o něco širší než 1MR. Je vhodný pro obecnou kresbu a malbu s mírnějšími detaily, a také pro psaní a označování.

Hrot 3M je středně tlustý a poskytuje vyváženou kombinaci mezi detaily a šířkou čáry. Je vhodný pro kreslení, malbu a označování s většími detaily.

Hrot 5M je tlustý a ideální pro větší plochy a malbu s menšími detaily. Poskytuje širokou čáru, což umožňuje rychlé pokrytí plochy a tvorbu silných, výrazných linií.

Hrot 7M je ještě tlustší a poskytuje ještě širší čáru. Je ideální pro pokrytí velkých ploch a tvorbu silných, výrazných linií s minimálním úsilím.

Hrot 8M je velmi tlustý a poskytuje extrémně širokou čáru. Je vhodný pro rychlé pokrytí velkých ploch a tvorbu velmi silných, výrazných linií.

Hrot 350 je speciálním hrotem, který umožňuje aplikaci fixu ve formě spreje. Je vhodný pro kresbu a malbu na velké plochy nebo na povrchy, kde je vyžadováno rovnoměrné pokrytí.

Velmi oblíbené jsou také sady vybraných barev, pastelových odstínů aj. 

posca hroty
Výhody akrylových fix Posca 

Všestrannost: Fixy jsou vhodné pro širokou škálu povrchů, včetně papíru, kartonu, dřeva, kovu, skla, plastu a keramiky. To znamená, že je lze použít nejen na kreslení a malování, ale také na označování, dekoraci a umělecké projekty.

Odezva na tlak: Fixy reagují na tlak, což umožňuje kontrolu tloušťky čáry a intenzity barvy. Tento mechanismus umožňuje umělcům dosáhnout různých efektů a detailů při kresbě a malování.

Rychlé schnutí: Akrylové barvy fixů Posca rychle schnou, což umožňuje vrstvení barev a manipulaci s prací bez čekání na vyschnutí.

Odpovídající opakovatelnost: Fixy mají konzistenci a barvu, která je snadno reprodukovatelná, což umožňuje umělcům dosáhnout konzistentního vzhledu svých děl.

Trvanlivost: Po vyschnutí jsou barvy voděodolné a odolné vůči vyblednutí, což zajišťuje dlouhodobou trvanlivost díla. Posca též nabízí možnost výměny hrotů, které se mohou používáním poničit či zaschnout. 

Nevýhody akrylových fix Posca

Obtížnost odstranění: Po zaschnutí jsou fixy obtížně odstranitelné (což je zároveň i jejich výhodou), zejména z nevhodných povrchů nebo při pokusech o korekci chyb. To může být problém pro začátečníky nebo ty, kteří potřebují flexibilitu v práci.

Omezená variabilita tloušťky čáry: I když fixy Posca nabízejí určitou variabilitu tloušťky čáry pomocí různých velikostí hrotů, někteří umělci mohou nalézt omezení v možnostech dosažení extrémně jemných nebo tlustých linií.

Cena: Fixy Posca jsou obecně dražší než některé jiné značky akrylových fixů na trhu. To může být omezující faktor pro některé zákazníky, zejména pokud mají omezený rozpočet pro umělecké potřeby. Tip na cenově výhodnější a stejně kvalitní fixy najdete níže. 

Omezená dostupnost barev: Někteří uživatelé mohou mít potíže s nalezením specifických barev fixů Posca, které potřebují pro své projekty, protože sortiment barev může být omezený v porovnání s jinými značkami.

Možné praskání nebo suchost hrotu: Někteří uživatelé mohou zaznamenat problémy s praskáním nebo suchostí hrotu fixů, což může vést k nekonzistentnímu výtisku nebo obtížím při aplikaci barvy.

 69

Skvělou alternativou akrylových fix značky je Posca je česká značka Artmagico, jejichž fixy mají prémiový akrylový inkoust a paletu více jak 120 barev a 7 různých hrotů, navíc cena těchto fix je přívětivější pro váš rozpočet. Nabídku akrylových fix Artmagico najdete zde. 

Užijte si zábavu s akrylovými fixy 

Váš tým Malovaného kamínku