Co potřebujeme k malování kamínků

Co k malování kamínků potřebujete? Jak moc je to drahý koníček? A jak začít?

Existuje mnoho možností, jakým způsobem kamínky pomalovat. Můžete použít barvy, fixy, kaligrafická pera, nebo i jiné metody - například decoupage techniku, kdy prakticky nemalujete, ale přenášíte obrázek z ubrousku na kamínek.

Co potřebujeme k malování kamínků?

  • Kamínky - bez těch by to určitě nešlo (jaké vybírat a kde je sehnat se dočtete zde)
  • Akrylové barvy 
  • Štětce o různých tloušťkách (širší pro základní nátěr a užší pro práci s detaily)
  • Akrylové fixy - vyrábí se v různých tloušťkách. Je to stejné jako u štětců, širší hroty použijete na větších plochách a ty nejužší na detailní malbu. Značek existuje vícero, my doporučujeme Artmagico, novou českou rodinnou společnost, která nabízí kvalitní produkty za skvělé ceny.
  • Lak - i když jsou akrylové fixy a barvy odolné vůči světlu a povětrnostním podmínkám, je lepší výsledný produkt vždy zalakovat. Vybírejte kvalitní lak, kterým malbu zafixujete – buď za pomoci štětce, můžete však zvolit i lak ve spreji.
  • Houbičku na nádobí - dá se pracovat i bez ní, nicméně většina kamínkářů preferuje tvorbu podkladů postupným ťupkáním barvy na kamínek – povrch je potom uhlazenější, bez viditelných tahů štětcem

 

Artmagico kaminek obrazek

Celá základní výbava na malování kamínků Vás nevyjde na více než 500 Kč a zabavíte celou rodinu na dlouhé měsíce. Vždy porovnávejte ceny jednotlivých obchodů, ideální je například Heureka, nebo třeba Google.

Pokud vás malování nadchne a rozhodnete se mu věnovat více, můžete postupně koupit větší množství barev, typů hrotů, fixy se svítící barvou a další vymoženosti. Pak se investice do pomůcek výrazně zvýší, ale garantujeme, že radost bude čím dál větší :)