Inspirace pro malování putovních kamínků

Také Vás pohltil hit malování na kamínky, ale pořád nevíte, co malovat? Nebojte, nejste v tom sami, ne každý z nás je natolik kreativní, že vezme do ruky štětec nebo fixu a maluje, aniž by se nejprve inspiroval.

blog inspirace

Kde tu inspiraci najít? 

Dáme Vám pár tipů:

  • Využijte některou ze skupin na Facebooku a projděte si místní galerie. Uvidíte, jak vypadají již hotové obrázky na kamíncích. Doporučujeme například Kamínky (official) - tato skupina je naše oblíbená, přátelská, a když potřebujete poradit, je to také to pravé místo pro vás :)
  • Vyzkoušejte aplikaci Pinterest - zadejte do vyhledávače jakékoliv heslo: malovaný kamínek, paint rocks atd. a vyskočí na Vás tisíce obrázků od kamínkářů.
  • Stejně dobře vám poslouží aplikace Instagram. Zde můžete využít českých i zahraničních hashtagů, už jen #malovanekameny nebo #malovanekaminky mají několik tisíc obrázků, ze kterých lze čerpat. Ale nezůstávejte jen u nich, využijte i zahraničních, například #kindnessrocks nebo #kindnessrocksproject. Ty mají přes 300 tisíc obrázků, ze kterých můžete čerpat. 
  • K inspiraci lze využít i naše stránky malovanykaminek.cz, kde sdílíme jak kamínky naše, tak i našich přátel nebo zákazníků. Dále instagramový účet artmagico_official, kde naleznete další inspiraci nejen na malování kamínků.
  • Nemusíte však čerpat jen z již namalovaných kamínků. Můžete si vymyslet vlastní motiv, nebo namalovat něco, co na kamínku ještě nebylo. Otevřete dětskou knížku, podívejte se na nějakou pohádku, vyberte jakýkoliv motiv, který naleznete třeba na povlečení, dece, tričku a nebo jednoduše v Googlu zadejte libovolné slovní spojení a uvidíte, kolik inspirace na Vás vyskočí. Doporučujeme však vyhledávat spíše v angličtině. Vyzkoušejte například heslo: cute dogs cartoon a začněte tvořit!
  • Rozhlédněte se po pokoji a určitě najdete symbol, který můžete namalovat. Já se například zastavila na obrazu astrologické mapy, která nám visí v obývacím pokoji. Černý kamínek s hvězdičkami uspořádanými do souhvězdí je pěkný nápad, nemyslíte?

 

IMG_20210605_144228