Jak na akvarel - jednoduché a zábavné techniky

Akvarel  je zábavná a tvořivá technika malby, a co je skvělé, můžete vytvořit různorodé efekty pomocí běžných věcí, které najdete doma!

akvarel

Zde je krátký popis, jak na to:

  1. Sůl: Po nanesení barvy na papír můžete jemně posypat sůl na ještě vlhký povrch. Sůl absorbuje vodu a barvu, vytváří zrnité efekty a zajímavé textury. 
  2. Alkohol: Ten je skvělým pomocníkem pro vytváření kouřových efektů. Nalijte si trochu do lahvičky s rozprašovačem a stříkejte ho na mokrý akvarelový nátěr a nebo nakapejte par kapek. Alkohol rozpustí barvy a vytvoří krásné a nepravidelné pruhy.
  3. Rýže: Stejně jako u soli, po nanesení barvy na papír můžete jemně posypat na ještě vlhký povrch. Zrnka  absorbuji vodu a vytváří zajímavé textury. 
  4. Fólie, alobal, ubrousek: Po nanesení barvy na papír zmačkaný předmět položit na povrch. Po zaschnutí opatrně fólii odstraňte a objevíte strukturovaný obrázek.
  5. Maskovací gel: Pokud chcete zachovat bílou část papíru, můžete použít maskovací gel. Naneste ho na papír a nechte zaschnout. Potom nanášejte barvy a až budou suché, jemně odstranit  gel a odhalíte svůj skrytý vzor.
  6. Atypické nástroje: Nebojte se experimentovat s netradičními nástroji! Vyzkoušejte houbičky, hřeben, houbičky na nádobí nebo dokonce starý zubní kartáček, abyste vytvořili jedinečné textury a efekty.

 

 

Ať už se rozhodnete vytvořit zrnité obrazy s pomocí soli, hravě aplikovat rýži nebo vytvářet zajímavé vzory pomocí maskovacího gelu, vždy si pamatujte, že nejlepší způsob, jak se naučit, je prostě začít experimentovat a užívat si tvoření!

Vše co potřebujete k tvoření a na malování akvarelem najdete u nás na malovanykamynek.cz

Váš Malovaný kamínek