Jak namíchat lososovou barvu

Lososová barva je druh růžové barvy. Není tak “sladká” a hodně lidí ji před růžovou preferuje. Jak si namíchat lososovou barvu? To je úplně lehká věc, ke které Vám stačí jen tři barvy. 

 Jak namíchat lososovou barvu

Jaké odstíny barev budete potřebovat? 

Bílou - titanium white

Červenou - crimson red

Žlutou - mid yellow

Lososovou barvu budeme míchat z barev české značka Artmagico, každý výrobce barev může mít trochu jiné odstíny základních barev, proto se výsledný odstín může trochu lišit použijete-li jiného výrobce barev. 

Jak namíchat lososovou barvu krok po kroku

Nejprve smícháme malé množství žluté a červené barvy, kdy použijeme zhruba stejné množství obou barev jen s malou převahou červené barvy. Vznikne nám tmavě oranžová barva. 

 smícháme žlutou a červenou

Následně přidáme bílou barvu, které přidáme poměrně hodně - zhruba jako žluté a červené dohromady a dále můžeme bílou přidávat, záleží jak světlý lososový odstín potřebujete. Všechny barvy důkladně promícháme. 

 tmavá lososová

Velmi záleží na podílu jednotlivých barev, abyste získali ten přesný odstín, jenž potřebujete. Pokud se Vám zdá barva stále tmavá, přidejte bílou barvu. Vždy přidávejte menší množství, vždy můžete barvu doplnit. Je to lepší než jí dát moc. 

 odstíny lososové

Ať se míchání lahodné lososové povede! Míchání barev je hlavně o cviku a dobrém pozorovacím talentu, více o míchání barev najdete v našem seriálu o akrylových barvách.

Váš tým Malovaného kamínku