Velikonoční tvoření - malované kraslice

Máte rádi malované kraslice, ale máte pocit, že je nezvládnete vytvořit? Přinášíme Vám jednoduchý návod, jak si udělat tuto tradiční velikonoční ozdobu během pár minut. S námi to zvládnete!

23

V našem sortimentu najdete akrylové brush pens různých značek, které jsou jako stvořené právě pro zdobení velikonočních kraslic! Díky štětcovým hrotům se skvěle přizpůsobí zaoblenému tvaru vejce.

Co k malování kraslic potřebujete? 

  • vyfouknutá vajíčka (pozor - syrová, ani vařená nejsou vhodná! Akrylová barva může projít porézním povrchem skořápky, akrylové barvy nejsou potravinářské barvivo a nejsou určeny k jídlu)
  • metalické a základní brush pens (my použili značky Artmagico)
  • štěteček a vodu

24

Na první variantu využijeme právě vodu, která v kombinaci s brush penem udělá na skořápce akvarelový efekt. Nejprve si bruspenem lehce naznačíme lístky květu, které pak ihned vodou dotvarujeme (inkoust nesmí uschnout, proto pracujeme v rychlejším tempu), stejně tak to uděláme i se zelenými listy. Necháme obrázek zaschnout a do suchého základu, pak uděláme pár teček tmavší barvou a žlutou, čímž naznačíme střed květu. 

25

U druhé varianty jen přikládáme hroty brush penů na povrch vajíčka, které svým tvarem kapky jednoduše vytvoří lístky či srdíčka. Můžete si hrát a dělat různé věnečky, kytičky či další vzory, také můžete vajíčko ozdobit obrázkem jako my. 

26

Video návod najdete zde:

 

Váš tým Malovaného kamínku