Návod: Jak originálně ozdobit obálku

Také jste podlehli pečetění jako my? Chtěli byste další inspiraci k tomu, jak originálně ozdobit obálku s důležitým či osobním dopisem? Chcete, aby dostalo psaní šmrnc a punc elegance? Máme pro Vás malý tip, jak si takovou obálku jednoduše udělat. Jak už to tak bývá v jednoduchosti je krása! A třeba Vás budeme inspirovat s nadcházejícími vánočními svátky, jak zabalit obálku s penězi či voucherem.

překrásně zdobená obálka

Co budeme potřebovat

pečetidlo

pečetní vosk

pečetní lžičku 

pečetní kahan či postačí čajová svíčka

ozdobný provázek, ideálně by měl ladit k barvě pečetního vosku

Postup

Nejprve si připravíme obálku, do které vložíme to, co v obálce chceme předat. Vybereme provázek a pečetní vosk. Zapálíme čajovou svíčku a necháme v pečetní lžičce rozpustit vosk. Bude potřeba cca 4 -6 peletek, dle druhu vybraného vosku. Barvy vosků můžete vzájemně míchat a tvořit své vlastní odstíny či melírované vzory. 

pečetění ala stříbro

Mezitím si obálku omotáme provázkem. Snažíme se, aby byl provázek pevně utažený, ale ne moc, aby obálku nedeformoval. Je efektivnější, pokud je vázaný trochu křížem, aby budil dojem mašle. Mezitím se nám roztaví vosk, který následně nalejeme na předem určené místo na obálce tak, aby spojil všechny provázky. 

lití vosku na obálku a stříbrné nitky

Vybrané pečetidlo si před položením na obálku zkontrolujeme, zda je správně nastaveno (pokud je na něm nápis či obrázek, který musí být určitým směrem).

přiložíme pečetidlo s květinou

A přiložíme pečetidlo na roztavený vosk, následně počkáme až vosk vychladne a ztuhne, což je cca 1-2 minutky. Při práci s voskem dbejte zvýšené opatrnosti, abyste se nepopálili, vosk je velmi horký. 

necháme zchladnout vosk

Originální ozdobení obálky je hotovo! 

Video k tomuto blogu najdete na našem instagramovém účtu zde.

Ať se Vám pečetění a zdobení podaří, a ať to, co je v obálce potěší obdarovaného!

Váš tým Malovaného kamínku