Výzva S Gumpem na Blaník

Malovaný kamínek se rozhodl podpořit výzvu Rádia Blaník v malování kamínků. Malování kamínků, se kterými je výzva spojena, určitě nemůže zůstat bez našeho povšimnutí! Malované kamínky milujeme, rádi pokládáme putovní kamínky na našich cestách a jsme hrdí, že můžeme zviditelnit také jejich charitativní přesah, o kterém málokdo ví. Velká výzva Rádia Blaník spočívá v malování kamínků ve prospěch dobročinnosti - malované kamínky pomohou opuštěným zvířatům ve vybraných útulcích.

Výzva S Gumpem na Blaník

Celá myšlenka vznikla při přípravě právě vznikajícího 2. dílu filmu o pejsku Gumpovi. Dne 10. září 2023 proběhne akce “S Gumpem na Blaník”, se kterou je tato výzva spojena. Vaším úkolem je namalovat kamínek s libovolným motivem, případně s pejskem Gumpem či logem Rádia Blaník. Následně kamínek donést do 30.8. buď do jedné ze 166 prodejen Super ZOO, která je též partnerem této úžasné výzvy a vznikajícího filmu, nebo kamínek do 4.9. donést či poslat na recepci Rádia Blaník.

Kamínky, které se donesou do poboček Super ZOO, tam budou rovnou prodávány za symbolickou částku 50 Kč. Kamínky tam může donést opravdu každý a zároveň si tam koupit kamínek, který namaloval někdo jiný a bude mu milý. Kamínky, které se donesou do Rádia Blaník, budou předány do Super ZOO k prodeji. Veškeré vybrané finance půjdou na podporu vybraných útulků.  

Náš e-shop, Malovaný kamínek, při této příležitosti pořádá soutěže, kde ceny - akrylové fixy, které jsou na malování kamínku určené - věnovala česká značka Artmagico. Zároveň máme zvýhodněné ceny některých balení akrylových fixů, aby se Vám lépe malovalo. Dále jsme vytvořili slevový kód: “GUMP5”, který je platný od 13.8. - 27.8. 2023 se slevou 5% na nákup veškerého zboží sortimentu našeho e-shopu.

Malovany kaminek vizitka (2)

Budeme moc rádi, pokud se rozhodnete tuto krásnou celorepublikovou výzvu podpořit buď namalováním kamínku či jeho zakoupením. 

Zároveň Vám přinášíme foto návod na malování kamínku s pejskem Gumpem

Potřebujete: jemný liner, akrylové fixy s jemným hrotem, štětec, kelímek s vodou a ubrousek. My jsme použili značku Artmagico, která věnovala zmíněné fixy do našich soutěží. 

Nejprve si linerem předkreslíte obrázek pejska a následně začnete vybarvovat. 

 návod na psa

K míchání barev používáme přímo na kameni vlhký štětec. Barva inkoustu nesmí zaschnout, tak musíte pracovat v rychlejším tempu. Štětcem získáte méně výrazné přechody a můžete zkusit stínování, aby obrázek získal reálnější vzhled. 

jak se maluje pes

Na jemné detaily použijete, po zcela zaschnutí barvy inkoustu, detailní liner, kterým můžete udělat jemné chloupky pejska či lehce zvýraznit některé části pejska. 

malovaní psa akrylovou fixou na kamen

Na závěr uděláte pozadí. Je dobré si nejprve fixem obrázek celý ohraničit, bude se Vám plocha lépe a rychleji vybarvovat. 

pes gump malovany na kaminku

A je hotovo! Kdo to také zkusil? Tohoto pejska najdete na některé z prodejen Super ZOO, kam ho s radostí zaneseme, aby pomáhal. 

Gump, pes, který naučil lidi žít

Děkujeme všem, kteří se této velké kamínkové výzvy zúčastní, ať už jako malíři kamínků nebo jako jejich kupci. Máte zlaté srdce!

Váš tým Malovaného kamínku