Školní potřeby pro prvňáčky

Prvního září je symbolem nového školního roku! Školní děti jsou trošku nervózní a trošku se bojí a těší zároveň. Rodiče jsou také lehce nervózní, ale mají i trošičku radost, že do běžného života zase vstoupí řád. Nejvíc jsou ale nervózní děti, které nastupují do prvních tříd - prvňáčci! 

První třída je zlomovým rokem pro každé malé dítě a všichni rodiče si přejí, aby jejich dítě chodilo do školy rádo a snaží se jim dopřát ty nejlepší školní pomůcky. Abychom Vám trochu pomohli se sháněním všech školních pomůcek, vybrali jsme ty nejdůležitější a nejdoporučovanější, které nesmí žádnému prvňáčkovi chybět a na našem e-shopu je najdete za skvělé ceny. 

Školní aktovky a penály na našem eshopu bohužel nekoupíte, ale máme vše, čím se dají naplnit. 

Pokud byste chtěli Váš nákup urychlit a hledáte tu nejvýhodnější cenu a kvalitní školní pomůcky, vybrali a sestavili jsme pro Vás sady školních potřeb přímo na míru pro prvňáčky - školní balíček pro holčičku a školní balíček pro kluka

Pomůcky do penálu

Obyčejná tužka - Klasická tužka je základní psací pomůckou, která je velmi všestranná. S tužkou se dá psát, kreslit i rýsovat. Nejmenší žáci ji používají na nácvik tahů písma. 

Inkoustové pero - Jakmile se děti naučí základní tahy tužkou, nastupuje na řadu inkoustové bombičkové pero, které bude následující roky součást každodenního života malého školáka. Plnící dětské pero je lehké a dobře se drží malé dětské ručce. 

Pryž na gumování - Guma je nejlepší kamarádka dětí, pokud něco spletou, mohou to gumou vymazat a opakovat svůj pokud o psaní či kreslení. 

psací pero

Pastelky - Pastelky jsou velmi důležité pro nejmenší školáky, pomocí barev se učí nová písmenka, číslice a počítat. Používají je na různé doprovodné obrázky a celkově barevné vnímání pomáhá učení. 

Ořezávátka - Aby byly tužky a pastelky stále ostré, je nutné ořezávátko. 

Fixy - Fixy jsou nejoblíbenější dětská pomůcka. Díky jejich krásným sytým a zářivým barvám, je děti rády používají na své dětské malůvky, ať už v hodinách, tak v družině. 

pastelky

Pravítko - Už ty nejmenší děti se seznamují s pravítky a jejich funkcí, učí se s nimi potrhovat a základní centimetrové měření. 

Lepidlo - Lepidla děti používají k lepení domácích úkolů a k různým papírovým školním projektům. 

Nůžky - Nůžky pro nejmenší děti by měly mít kulaté špičky a pojistku, která chrání proti úrazu. Děti s nůžkami často pracují jak v klasických hodinách, tak ve výtvarné výchově a i ve družině.

nůžky

Pomůcky do hodiny výtvarné výchovy

Pastelky - Pastelky mají děti tradičně v penále, ale do hodin výtvarné výchovy potřebují zásobu pastelek rozšířit ještě o skvělá ikonická Progressa či klasické voskovky

Vodovky - Vodovky jsou velmi oblíbené barvy pro dětskou tvorbu. Děti se s nimi učí používat štětec a učí se, jak reagují na vodu. 

Tempery - Tempery jsou husté barvy, které podporují fantazii dětí, děti se s nimi učí pracovat s větší plochou a také míchat barvy a získávat tím nové odstíny barev. 

malování

Štětce - Štětce pro děti by měli mít krátkou násadu a měli by držet tvar a špičku. Vzhledem k tomu, že výběr štětců pro děti není velký a štětce jsou poměrně nekvalitní, tak doporučujeme sadu štětců zn. Artmagico, které dětem dobře poslouží a milují je i dospělí malíři. Navíc poměr cena vs. kvalita mluví za vše.

Plastová paleta a kelímek na vodu - Plastová paleta je vhodná pro malbu temperami, které jsou vodou omyvatelné. Stejně tak u nás najdete kelímek na vymytí štětců při malbě. 

Modelína - Modelování pomáhá na jemnou motoriku dětí a pracuje s jejich kreativitou a fantazií. 

modelování

Věříme, že Vaši malí školáci zvládnou první rok ve škole s úsměvem na tváři, vytvoří si plno nových kamarádů a škola se pro ně stane příjemným místem k učení nových věcí. 

Váš tým Malovaného kamínku