Co pořídit dětem do školy

Je tu srpen a i když jsou prázdniny ještě v plném proudu a žádné z dětí na školní povinnosti ještě nemyslí, rodiče už pomalu začínají koumat, co dětem pořídí nového: "Potřebují děti nové pastelky či psací pera? Mají ještě funkční propisky, nemají polámaná pravítka a neztratili nůžky? Ty penály jsou tedy v hrozném stavu a poloprázdné!!" Rodiče už pokukují i po seznamech na webech škol, co je potřeba za školní pomůcky a co všechno si musí napsat na nákupní seznam. 

Ačkoli se ve škole převážně jen sedí a probírá nová látka, škola je dost často i o zábavě a je hodně předmětů, kde si děti více hrají, rozvíjí svoje talenty a kreativně tvoří! Mezi tyto předměty patří určitě výtvarná výchova, kde je kreativních pomůcek potřeba nejvíce. Ale takové pastelky či fixy najdou uplatnění ve všech předmětech! Zde jsou naše tipy, které se budou dětem určitě hodit jak do penálu, tak na výtvarku!

Připravili jsem pro Vás také školní sady, kde najdete základní školní a výtvarné pomůcky pro Vaše školáky za výhodné ceny!

školní pomůcky

Pastelky a voskovky 

Součástí výbavy každého školáka jsou pastelky. Pastelek je nekonečné množství druhů a někdy je těžké se v té nabídce zorientovat a vybrat ty správné, které sytě píšou, nelámou se, dobře se ořezávají, něco vydrží a zároveň jsou cenově přijatelné. U nás najdete "klasiku" skvělé kvality i ceny, což je zn. KOH-I-NOOR a jejich pastelky, které jsou super do penálu i na výtvarnou výchovu. Pokud má Vaše dítko menší penál, nejsou od věci oboustranné pastelky. Najdete u nás také smazatelné pastelky nebo pastelky akvarelové. Nezapomeňte ještě na klasické voskovky! 

Pastely a uhly

Už děti na základní škole se seznamují s krásnou výtvarnou technikou - malbou pastelem, ke které se používají suché prašné pastely. My Vám můžeme doporučit opět zn. KOH-I-NOOR, kde je opět skvělý poměr cena x kvalita. Stejně tak se na škole děti seznamuji s prací s uhlem, který je více flexibilní než klasická grafitová tužka a děti se pomocí něj učí stínovat. 

Tempery a vodovky 

V rámci školních osnov se děti stávají v hodinách výtvarné výchovy doslova malíři a seznamují se tam se základními výtvarnými technikami. Nejčastěji malují s akvarelem, tj. vodovkami, se kterými se dá doslova čarovat, děti se naučí, jak barvy reagují na vodu a rozvíjí jejich fantazii. Velmi oblíbené jsou také temperové barvy, kde se zase děti učí barvy míchat a nacházet nové barevné odstíny. 

malování temperami

Štětce a paleta

Neméně důležité, vedle barev, jsou pro výtvarnou výchovu také kvalitní štětce, které se nebudou třepit, budou držet tvar a dětem se s nimi bude hezky malovat. Určitě doporučujeme štětce zn. Artmagico, kde cena vs. kvalita jde ruku v ruce! Jejich štětce jsou oblíbení i u "dospělých" malířů a děti z nich budou nadšené!

Nůžky

Nůžky nesmí chybět ani v penále, ani ve výtvarných potřebách! V hodinách se nůžky hodí na stříhání různých obrázků, vystřihování úkolů a písmenek. V hodinách výtvarné výchovy s nimi děti stříhají barevné papíry a potřebují je na různé projekty. Tak na ně nezapomeňte! 

pomůcky do penálu nůžky

Kružítko, úhloměr a pravítko

Každý správný penál by měl mít malé pravítko! Děti ho potřebují na podtržení nadpisů, učí se s ním měřit malé velikosti a určitě s ním vymýšlí i jiné maličké lotroviny :). Součástí vybavení penálu starších dětí je určitě také úhloměr a kružítko, protože v hodinách geometrie je to o přesnosti! 

Propisky a pera

Jako jednu z prvních věcí se do penálu pořizují pera! Psací pero je fenomén a každý malý prvňáček je na ně náležitě hrdý! Psací pero pro nejmenší školní děti je většinou inkoustové a plní se bombičkami. Je dobré mít v zásobě vždy pero náhradní, protože dětská ručka občas ohne hrot pera. A tak doporučujeme koupit pero za rozumnou cenu, ale s dobrou kvalitou, aby se Vašemu dítěti hezky drželo a hladce psalo. Starší děti už plnící pera tolik v oblibě nemají a raději by psaly propiskami. Propisek je, stejně jako pastelek, velké množství a vybíráme si je nejvíce dle vzhledu. Na trhu jsou rollery a kuličková pera, gumovací pera a nebo například pera s barevnými inkousty

Lepidlo 

Lepidlo je, podobně jako nůžky, nenápadný pomocník a nesmí chybět v žádné aktovce a je součástí výtvarné výbavy. Lepidlem děti lepí různé výtvarné projekty, lepí barevné papírky, používají je do čtenářských deníků i na lepení obrázků do sešitů. 

stříhání nůžkami

Fixy

Fixy mají děti asi úplně nejraději, líbí se jim jejich syté a zářivé barvy, hodně odstínu a dávají jim většinou přednost před jinými výtvarným pomůckami. Fixek je nepřeberné množství a pro dětskou školní tvorbu se nejlépe hodí obyčejné na vodní bázi, které je možné vyprat a umýt. Zárukou kvality a dobré ceny jsou české značky KOH-I-NOOR a Centropen nebo hravé Colorino, které Vám také nabízíme na našem e-shopu. 

Tužky

Tužka, je vedle pera, druhá nejvíce potřebná pomůcka ve škole. Tužkami děti píší, rýsují a kreslí. Tužky mají děti pro zábavu i pro práci! Je důležité vybrat správnou tvrdost tuhy dle toho, na co je tužka určena. Na našem webu Vám pomůžeme vybrat ty správné tužky pro Vaše dítě. Pamatujete si z Vašeho dětství ikonickou versatilku? I tu u nás najdete. 

hodina výtvarné výchovy

Papíry barevné 

Barevné papíry jsou výborným kreativním doplňkem! Dají se s nimi skvěle tvořit různá zvířátka, děti z nich mohou dělat mozaiky, lepit různé obrazce, prostě je to super věc a nesmí chybět v žádné výtvarné výbavě! 

Sešity a obaly

Sešity a obaly na sešity - to je asi největší postrach všech maminek. Pokud Vám sešity zařídí škola, tak i tak musíte řešit aspoň ty obaly na ně! Nebojte, máme vše u nás skladem.... Najdete u nás klasické školní sešity, které jsou navíc ekologické a tím i levnější, ale rovnou i obaly na ně, které už tak ekologické nejsou... Každopádně už se nemusíte v obchodě přehrabovat v hromadě neustále padajících a klouzajících obalů! 

školní hodina

Přejeme bezproblémový návrat do školních lavic a ať vše po celý rok klape s úsměvem! 

Váš tým Malovaného kamínku