Jak namíchat černou barvu

Černá barva je považována za nejtemnější a nejhlubší odstín v barevném spektru. Je spojována s elegancí, tajemstvím a sílou. Vytváří kontrast s ostatními barvami a často se používá k vytváření dojmu formálnosti a sofistikovanosti. Namíchat černou barvu ale není vůbec jednoduchá záležitost. Nejběžnější metodou je smíchání základních barev, jako jsou červená, modrá a žlutá, ve správných poměrech, často ale vyjde spíše tmavě hnědá barva. 

Jak se nám povedlo namíchat černou? To si řekneme v našem článku. 

namíchaná černá z Artmagico barev

Jaké odstíny barev budeme potřebovat?

Tmavě hnědou - burnt umber

Modrou - prussian blue

Černou barvu budeme míchat z barev české značky Artmagico, můžete samozřejmě použít i jiné výrobce barev, odstíny obou barev by měly být poměrně tmavé. 

Jak namíchat černou barvu krok po kroku

Jak už jsme na začátku zmínili, namíchat černou je poměrně oříšek. Nakonec Vám ukážeme kombinaci barev, které působí opravdu velmi černě. Použijeme modrou - pruskou.

modrá

K této modré dáme ještě tmavě hnědou barvu a obě barvy důkladně smícháme. Tmavě hnědou barvu získáme také smícháním červené a zelené (tmavší odstíny těchto barev). 

modrá a hnědá

Výsledný efekt je velmi tmavá barva, které se nápadně podobá černé barvě.

černá barva

Jak mícháte černou barvu Vy? Velmi dobrou alternativou za černou je indigo modrá, která je skoro černá a je příjemnější na oči a na obrazech vypadá velmi efektně. Míchání barev je o cviku a dobrém pozorovacím talentu, časem si míchání barev osvojíte a půjde to samo! Více o míchání barev najdete v našem seriálu o akrylových barvách.

Krásný den přeje tým Malovaného kamínku