Jak namíchat tělovou barvu

Jak namíchat tělovou barvu, je dost častá otázka. Sice se plno výrobců akrylových barev snaží tuto barvu už namíchat a má ji zařazenou ve své barevné paletě, ale tělová barva je velmi ošemetná barva a i zakoupený tělový odstín se musí dál "doladit". Každý člověk má totiž jiný odstín pleti, navíc je tato barva hodně proměnlivá při dopadu světla. Je proto dobré, umět si “tělovku” namíchat a pracovat s jejími odstíny.

jak namíchat tělovou barvu

Často se můžete setkat s různými kombinacemi barev při míchání tělové barvy (někdo používá zelenou či oranžovou, hnědou, fialovou), my si ukážeme tu základní kombinaci z primárních barev. 

Jaké odstíny barev budete potřebovat?

Bílou - titanium white

Červenou - vermillion red

Žlutou - mid yellow

Modrou - ultramarine blue

My jsme použili odstíny akrylových barev české značky Artmagico. Každá značka barev může mít trochu jinou barevnou stupnici. 

Jak namíchat tělovou barvu krok po kroku

Na míchání tělového odstínu budeme potřebovat primární barvy. Žlutou, červenou a modrou. 

primární barvy na tělový odstín

Nejprve smícháme žlutou barvu s malým množstvím červené barvy (čím více dáte červené, tím více bude barva do růžova). Vznikne nám tmavě oranžová barva. 

 míchání tělového odstínu

Následně přidáme velmi malé množství modré barvy, které barvu změní do béžovo-hnědého odstínu (velmi tmavé tělové barvy).

 přidání bílé do základu na tělový odstín

Teď už jen přidáme bílou barvu, která nám určuje světlost odstínu pleťové barvy. Je dobré si rovnou namíchat cca 5 –7 odstínů tělové barvy, od nejsvětlejší po nejtmavší (dle podílu bílé barvy) a při malování pleti stínovat. 
odstíny tělové barvy

Velmi záleží na podílu jednotlivých barev, dle toho vznikají různé odstíny tělové barvy. V průběhu míchání můžete různě dodávat barvy dle potřebného odstínu pleti. Vždy přidávejte jen velmi malé množství a řádně mezi sebou barvy zamíchejte. 

namíchaná tělová barva

Míchání barev je hlavně o cviku a dobrém pozorovacím talentu, více o míchání barev najdete v našem seriálu o akrylových barvách.

Váš tým Malovaného kamínku