Jak namíchat vínovou barvu

Vínová barva je krásná zemitá barva, kterou lidé často preferují před klasickou červenou, která může působit trošku agresivně a přitahuje pozornost. Vínová barva naopak působí klidným a teplým dojmem. Namíchat tuto barvu je velmi jednoduché. Dnes si tedy ukážeme, jak namíchat vínově červenou barvu. 

vínová barva

Jaké odstíny barev budeme potřebovat?

Červenou - vermilion red

Modrou - prussian blue

Vínovou barvu budeme míchat z barev české značky Artmagico, můžete zvolit i jiný odstín červené či modré, výsledná barva se bude ovšem lišit. Je možné, že ale získáte jiný odstín vínové, jenž Vám bude také vyhovovat.

Jak namíchat vínovou barvu krok po kroku

Jak už jsme na začátku zmínili, namíchat vínovou je velmi jednoduché. Je potřeba pouze červená barva a modrá barva - tedy dvě základní barvy. 

červená barva

K červené přidáme velmi malé množství modré (poměr je cca 20:1) - opravdu málo, případně můžete modrou po troškách přidávat. Nesmíte jí přidat moc, aby nevznikla fialová barva. 

červená a modrá barva

Barvy řádně promícháme mezi sebou a vínová červená je tu!

míchání vínové barvy

Míchání barev je hlavně o cviku a dobrém pozorovacím talentu, časem si míchání barev osvojíte a půjde to samo! Více o míchání barev najdete v našem seriálu o akrylových barvách.

Krásný den přeje tým Malovaného kamínku